Boom kappen

Als je een boom wilt laten verwijderen, dan moet je eerst goed uitzoeken of er een vergunning van de gemeente nodig is om de werkzaamheden te verrichten. Het kan namelijk zo zijn dat de boom op een belangrijke plek staat bijvoorbeeld. Of dat deze oud is en de omgeving van veel zuurstof voorziet. De boomverzorger kan niet eerder met de werkzaamheden beginnen als er geen vergunning is.

Boomverzorgers

Om de prijs te weten van een boomverzorger, is het wijsheid om altijd een offerte te vragen voor de werkzaamheden. Zo heb je zwart op wit staan wat de prijs is en kom je niet achteraf voor verrassingen te staan. Ook kan de boomverzorger dan langskomen om de prijs te bepalen. Het kan erg per boom en werkzaamheden verschillen welke prijs hij of zij bepaalt. Daarnaast kun je ook bij verschillende bedrijven of personen offertes opvragen. Dan kan je zien wat de prijs is per bedrijf en een juiste beslissing nemen.

Kijken en vergelijken

Als je een hovenier wilt inschakelen voor werkzaamheden in de tuin, is het wijsheid om met een aantal hoveniers contact op te nemen. Zo kun je kiezen welke je zelf wilt. De ene hovenier heeft meer verstand van een bepaalde werkzaamheid dan de ander. Ook kan het erg veel geld schelen als er voor een hovenier wordt gekozen uit de buurt. Het boom kappen kan vaak al in een dag gedaan worden door een hovenier of boomverzorger.

Er zijn immers dan minder voorrijkosten die berekend worden. Soms heeft een hovenier vaste prijzen voor bepaalde werkzaamheden. Zo wordt het maaien van het gazon vaak berekend per m2. En als er een boom weggehaald moet worden, dan rekenen ze vaak een tarief per grootte van de boom. Handig om te onthouden, daar komt vaak nog een vast tarief bovenop om de wortel uit de grond te verwijderen. Zorg dus dat je alle werkzaamheden duidelijk op papier hebt staan om onnodige verrassingen tegen te komen.