Tuin aanmelden

Wilt u uw tuin openstellen voor publiek dan kunt u zich aanmelden voor opname op een van de sites van dé website voor Open Tuinen. Opname is gratis en vindt plaats in de provincie waar de tuin zich bevindt.

Weet u een tuin die de moeite van het bezoeken meer dan waard is en die we niet op de site hebben opgenomen, meldt u deze dan aan. Tuinen kunt u aanmelden voor opname.

Tuin aanmelden : klik hier
Wij behouden ons het recht voor de omschrijving van de aangemelde tuinen in te korten of anderzins aan te passen in verband met de beschikbare ruimte.

Het Idee

De websites van Open Tuinen zijn bedoeld voor alle tuinliefhebbers die graag tuinen willen bezoeken, en voor mensen die hun tuin openstellen voor andere groenliefhebbers. De tuinen staan overzichtelijk bij elkaar per provincie.

We hebben de tuinen niet uitgezocht aan de hand van allerlei doorwrochte criteria. Iedereen kan zijn of haar tuin aanmelden. We gaan er vanuit dat een tuineigenaar kan inschatten of zijn of haar tuin de moeite waard is voor anderen om te bezoeken. En daar komt bij, dat veel mensen ideeën willen opdoen voor de eigen tuin. Het gaat er dan niet altijd om alleen perfecte tuinen te bezoeken, maar vooral herkenbare, bijvoorbeeld qua omvang, ligging of specialiteit.